28 Eylül 2010 Salı

Kurtlar Vadisi Filistin'e Magazin Sansürü

Kurtlar Vadisi Pusu senaristlerinden Özdener'in verdiği röportajda, magazin yazarlarına cevabı niçin yayınlanmadı?

Kurtlar Vadisi Pusu senaristlerinden Bahadır Özdener'in Vatan gazetesinde yayınlanan röportajında, diziye yol gösteren magazin yazarlarına Özdener'in verdiği cevabın sansüre uğradığı ortaya çıktı. Pana Film'den gönderilen açıklamada şöyle denildi:

"
Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki bazı sahneler nedeniyle geçen hafta boyunca yaşanan İsrail krizi konusunda yorum yapan ve dizileri uluslararası siyaseten uzak durmaya çağıran magazin yazarlarına, dizinin senaristlerinden Bahadır Özdener cevap verdi. Vatan gazetesinde yer alan Zehra Çengil röportajında Özdener’in bu değerlendirmesinin çıkarılmış olduğunu gördük. İşte “magazinci dayanışması” diyor ve Bahadır Özdener’in o açıklamasını yayınlıyoruz:

“Ne yani, diplomasiyi Kurtlar Vadisi değil de bir magazin yazarı mı belirleyecek? Bence magazin yazarı, kendi savunduğu gibi aşk dizileriyle öpüşme sahneleriyle ilgilenmeli diplomasiyle değil…
Bazı yazarların anlaması gereken şey krizleri dizi senaristlerinin değil çok daha başka senaristlerin çıkardığı. Uluslararası alanda bazı senaryolar yazılıyor ve onlar uygulanıyor. Ben İsrail ile Türkiye’yi birbirine hiç benzetmiyorum ve böyle yıllarca bütün dünyanın gözü önünde sürmeye devam eden bir vahşete de empati duyamıyorum. İsrail, Birleşmiş Milletler ve çok sayıda insan hakları örgütü tarafından savaş suçlusu ilan edildi. Uluslararası basında defalarca kınandı. Biz de dizimizde dünyanın bildiği, gördüğü, tanıklık ettiğinden farklı şeyler göstermedik. Filmde de öyle olacak. Benim gerçekten anlayamadığım İsrail’in yanlışlarını eleştirmek noktasından, bu yanlışların teşhirini eleştirme noktasına nasıl geldik? O senaryoyu kim yazdırıyor onu merak ediyorum.”


               Kurtlar Vadisi Filistin 28 Ocak 2011'de Sinemalarda...Kurtlar Vadisi Filistin Sabırsızlıkla Bekleniyor...
          




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder