5 Ekim 2010 Salı

Kurtlar Vadisi Filistin Sinema Filmi Geliyor

Kurtlar Vadisi Filistin Sinema Filmi Geliyor




Bu filme İsrail’in tepkisi nasıl olacak? İki ülke arasında gerginlik yaratacak türden bir proje nihayetinde…
İsrail zaten burnuna konan sinekle bile kavga eden, asabi, patetik bir vaka. Onun sağlıklı bir tepki vermesini beklersek öncelikle o topraklarda sağlıklı tepki vermesini bekleriz. Dolayısıyla biz onlardan ziyade insanımız ne tepki verecek, onu merak ediyoruz. Çünkü 400 sene Osmanlı bazlı ve 400 sene de ondan önce Türk-İslam eksenli Filistin ile aidiyet meselemiz var. Dolayısıyla 100 yıldır yaşadığımız kültür şokunu atlatabilecek mi seyirci? Sadece bizim insanımız değil, Balkanlarda yaşayanlarda da bu hissi yaratabilecek mi? Filmin bu anlamda iyi tepkiler alacağına eminim.

Bugün Ortadoğu’da bir yere gidin sokaklara, “Türk” deyince nasıl umut olduğunu görürsünüz. Bu yalnızca Mavi Marmara’dan sonra olan bir durum değil, bu yüzyılın birikimidir.

- Siz sinema üzerinden siyaset yapıyorsunuz bir nevi…Siyaseti hiçbir şeyden ayrı tutamazsınız. Hele ki siz kitle iletişim araçlarından birini elinizde tutuyorsanız bu siyasetin ta kendisidir. Kitle iletişim araçları akı kara, karayı ak gösterir.

- Filmdeki gaddar komutan Moşe karakterini yazarken kimden esinlendiniz? Var mı belli bir isim?
50 yıllık Ortadoğu tarihini araştırırsanız çok Moşe’ye rastlarsınız. Gaddar, Siyonizmin emrinde, İsrail hükümetinin bile üstüne hizmet eden, gerektiğinde kendi halkını bile çok kolaylıkla öldürebilen hastalıklı bir adam Moşe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder