5 Ekim 2010 Salı

Kurtlar Vadisi Filistin Filmi Başlıyor

Kurtlar Vadisi Filistin  Filmi Başlıyor !


- “Türkiye’nin en büyük filmi” iddiasıyla yola çıktınız…
Böyle yüklü bir aksiyonun, baştan sona gerilimin Türkiye’de benzeri yok. Batılıların da çok altından kalkamayacağı bir iş, çok kısa bir zamanda yetiştirmeye çalıştık. Filistin halkına bir nefes aldıracak, bir “ohh” dedirtecek, jeopolitiği, siyasete değiştirecek bir filme imza atmanın motivasyonu ayrı oluyor. 

- Ve filmin konusu yine sınır dışında geçiyor?
Orada 62 yıldır bir trajedi yaşanıyor. Bunu okudukça, takip ettikçe insanlar daha iyi idrak edecek. Belki film tümünü anlatmayacak. Bu dramı anlatmak için yüzlerce film yapmak gerekir. Bu anlamda Kurtlar Vadisi bir ilk olur, öncelikle bizim insanımız bakışlarını oraya çevirir. Film Ortadoğu’da gündeme gelir ve bu insanlık dramına “dur” denir. 

Tabii bu bir sinema filmidir. Misyonu da iyi bir film olmakla sınırlıdır. Ama biz yine senaristler olarak biliyoruz ki, hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Her sinema filmi ülkelerin kaderlerini ve uluslararası sinemayı belirler. Bunun maestrosu Hollywood’dur. Bacağı olmayan adamın ayakkabı bağcıklarını anlatır. Hele mesele Doğu’da geçiyorsa Hollywood ilgilenmez ve konuyu saptırır. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Filistin dramını Google’dan araştırın, bakalım nelere ulaşabiliyorsunuz; hiçbir şeye. O yüzden Kurtlar Vadisi çok önemli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder